Şahinburgaz'da hayat dersi…

Şahinburgaz

Şahinburgaz, Kakıskalı koyunda boğulma tehlikesi geçiren aileyi iki genç kurtardı.

Erdek ilçesi,  Şahinburgaz köyü, Kakıskalı koyunda denize giren baba, Kızı ve yeğen boğulma tehlikesi geçirdi.

Olay saat 18.30 sularında meydana geldi.

Baba, kızı ve yeğenleri birlikte açıldıkları sahilden 50 mt ilerde ani çıkan dalganın etkisi ile boğulma tehlikesi geçirdiler.

Babalarının kalp ameliyatı geçirmiş olması nedeni ile kendisini yalnız bırakmayan kızı ve yeğeni ani çıkan dalgalardan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiler.

Kumsalda güneşleyen birçok kimsenin seyirci kaldığı, kurtarma operasyonunda Bandırmalı iki genç’in canlarını tehlikeye atarak aileyi kurtarmaları, örnek alınması gereken ‘‘hayat dersi’’ olarak sütunlarımıza yansıdı.

Burak Böhler Ergin ile arkadaşı Oğuzhan Gümüş, boğulma tehlikesinin yaşandığı anda, koyun uzak kayalıklarında dalarak balık avlamak istiyorlardı.

İmdat çağrısına kulak veren iki genç hiç tereddüt etmeden, anında geliştirdikleri kurtarma planı ile üç kişiyi sağ olarak karaya çıkartmayı başarırken, olayı film şeridi gibi izleyenler sonucu beklemekten öte geçemediler.

Daha sonra olay yerine çağırılan 112 acil servisi, boğulma tehlikesi geçiren üç kişiye gerekli ilk yardımı yaptıktan sonra hastaneye sevk ettiler.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı